Salčin i Šabanović za SportSport.ba

Mladi duo FK Sarajevo: Nastojimo biti još jači

Midhat Šljivak

FK Sarajevo nalazi se na pripremama u Antaliji.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ima zaista fantastične uslove za rad, a za SportSport.ba su govorili mladi fudbaleri Bordo kluba Halid Šabanović i Đani Salčin.

Obojica su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Turskoj.

Šabanović: Ovo su nam druge pripreme, upoznali smo se s okolinom uslovi su zaista fenomenalni.

Salčin: I ja sam drugi put ovdje, malo je problem sa spavanjem zbog vremenske razlike, ali brzo će to biti dobro.

O novim imenima u klubu, te novom treneru govore pohvalno.

Šabanović: Svi su dobri momci i igrači. Na nama je da se uigramo i da nastavimo s dobrim igrama. S Vinkom se dobro poznajem iz mlade reprezentacije i nadam se da ćemo i u budućnosti dobro sarađivati.

Salčin: Nastojimo da budemo jači, svi se trude i rade kvalitetno. Pojačanja su dobra, ne bi se bezveze zvala pojačanja. Vinko Marinović poznaje te momke i sigurno da će se oni dobro uklopiti u naš sistem.

Sarajevo je odigralo dvije pripremne utakmice, a Đani Salčin je imao novu ulogu - igrao je lijevog beka.

Šabanović: Prijateljske utakmice mogu mnogo pokazati. Ovdje imamo dobre uslove, dobre terene i možemo da pokažemo ono što znamo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Salčin: Kroz fudbalsku karijeru mora se igrati mnogo pozicija. Svidjela mi se pozicija, dobro sam se snašao i brzo sam se privikao. Drago mi je što šef prepoznaje kvalitet i zahvalan sam na prilici, pa barem i na lijevom beku. Svejedno mi je šta igram, ja sam tu da odigram najbolje što mogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti