Ulaznica s utakmice FK Sarajevo prodata za 7.000 KM

Putem interneta

Ulaznica s utakmice FK Sarajevo prodata za 7.000 KM

A. Čaušević

FK Sarajevo je tokom prošlosti znao biti domaćin nekim od svojevremeno najjačih evropskih timova, a svakako najzvučnije ime je Manchester United. 

FK Sarajevo je u sezoni 1967/68 kao prvak nekadašnje Jugoslavije igralo tadašnji Kup prvaka, a za protivnika u drugom kolu Bordo tim je imao Manchester United.

Ekipa s Koševa je u prvom pretkolu igrala protiv Olympiacosa s Nikozije te prošla dalje sa ukupnih 5:3, da bi nakon toga u bh. prijestolnici dočekali Crvene đavole.

Utakmica na stadionu Koševo je igrana 15. novembra 1967. godine pred 40.000 gledatelja i završena je s rezultatom 0:0. Prije nekoliko dana ulaznica s tog susreta je prodata 3.111 funti, odnosno za oko 7.000 KM.

U revanšu na Old Traffordu Manchester United je pobijedio s 2:1 i tako prošao dalje. S tim da je drugi gol engleskog tima izazvao dosta kontroverzi jer je lopta prethodno napustila teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od igrača koji su tada igrali za Sarajevo izdvajaju se Boško Antić, Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Fahrudin Prljača i Boško Prodanović. Trener je bio Miroslav Brozović.

Inače, na kraju te sezone Manchester United predvođen George Bestom i Bobbyjem Charltonom je postao prvak Evrope nakon što je na Wembleyu s 4:1 pobijedio Benficu legendarnog Eusebija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Kupujem ulaznicu Sarajevo vs Atalanta
3 8
NodzeRM
Kakvi su dns pocupalo bi ih Sarajevo.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi