Arbitraža HNS-a presudila u korist Modrih

Ajdin Hasić sutra potpisuje za Bešiktaš, višemilionsku odštetu će dobiti i Dinamo

Endin Čaušević

Mladi bh. fudbaler Ajdin Hasić sutra bi konačno trebao zvanično potpisati ugovor s turskim Bešiktašem.

Hasić već nekoliko mjeseci trenira s ovim klubom nakon što je raskinuo saradnju s Dinamom. No, pregovori Bešiktaša i Hasića su trajali duže nego što se očekivalo, ali turski mediji pišu da je konačno sve dogovoreno.

Ovaj 18-godišnji bh. igrač će potpisati ugovor do ljeta 2024. godine, a sutra bi Bešiktaš zvanično trebao objaviti da je on novi igrač turskog kluba.

Saga oko Hasića traje još otkako je on napustio Dinamo jer je odbio potpisati profesionalni ugovor s ovim klubom. No, kako piše index.hr on je ugovorom za Dinamo bio vezan do 17. januara ove godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Arbitraža HNS-a je potvrdila da je on i dalje bio igrač Dinama iako je potpisan raskid ugovora još prije više od godinu dana. No, Dinamo nije odustajao i index.hr prenosi da će klub s Maksimira dobiti nekoliko miliona kuna odštete za Hasića.

Međutim, sve će biti poznato sutra kada će Bešiktaš održati press konferenciju, a glavna tema upravo bi trebao biti Ajdin Hasić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.