Teško mu pao odlazak cimera: Amer Gojak zaplakao zbog Danija Olma
Foto - EPA

Nije mu lako

Teško mu pao odlazak cimera: Amer Gojak zaplakao zbog Danija Olma

M. Šljivak

Dani Olmo postao je danas novi član RB Leipziga.

Španski fudbaler napustio je redove zagrebačkog Dinama i karijeru nastavlja u Bundesligi, a njegov odlazak teško je pao reprezentativcu Bosne i Hercegovine Ameru Gojaku.

Olmo i Gojak su prethodnih godina bili cimeri i postali su veliki prijatelji. Bh. veznjak je uz suze ispratio najdražeg saigrača. Pratio ga je sve do automobila i oželio mu je sreću u nastavku karijere.

Ukupan transfer na kraju bi mogao iznositi oko 30 miliona eura. Dinamo je odmah dobio 19 miliona eura, a ostali novac će biti isplaćen kroz bonuse.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Također, Modri imaju i 20 procenata od narednog transfera, a Olmo se oprostio sa učinkom od 34 gola i 28 asistencija u 124 utakmice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SatroNovinari
Svaki clanak o Olmu, druga cifra. 35, 30, 18, 19 miliona...
6 3
Fce
Jbg ljubav nema granica napusti fudbal i budi uz njega haha mlado ludo o zivotu nezna nista
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi