Romano tvrdi da je sve dogovoreno

Rodriguez napustio Milan, Rossoneri odmah našli novog beka - u Championshipu

Ricardo Ridriguez je trebao u Fenerbahče, ali je taj transfer propao zbog problema (FFP) u kojima se nalazi turski klub.

Ipak, večeras je potvrđeno da je Rodriguez napustio Milan, a karijeru će nastaviti u holandskom PSV-u.

Rossoneri ne gube vrijeme, već su odmah, navodno, dogovorili dolazak novog lijevog beka - kako ne bi ostali "tanki" na ovoj poziciji.

Dobro upućeni italijanski novinar Febrizio Romani tvrdi da je postignut "totalni dogovor" i da u Milan stiže Antonee Robinson, 22-godišnji američki reprezentativac (rođen u Engleskoj).

Inače, Robinson je još uvijek član Wigana, a klub iz Championshipa bi od njegovog transfera u Milan trebao dobro zaraditi.

Čelnici Rossonera su očigledno zaključili da ovaj mladi defanzivac ima potrebni kvalitet da igra u italijanskoj eliti, pa su odlučili platiti 12 miliona eura za njegov transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Robinson je u Wigan stigao iz redova Evertona (bio je član U23 ekipe ovog kluba), a i Karamelama bi trebao pripasti dio "kolača".

Robinson je ove sezone zacementirao svoje mjesto u startnoj postavi Wigana, pa je do sada odigrao 29 mečeva u Championshipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.