Važeći ugovor mu ističe na ljeto

Jutarnja runda pregovora: Da li će Osmanković sa Plavima u Antaliju?

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara danas će put Antalije gdje će obaviti glavni dio priprema.

Plavi će odigrati i par prijateljskih utakmica, a zatim slijedi povratak u Sarajevo i nastavak sezone u Premijer ligi.

Još uvijek zvanično nije poznat spisak putnika, odnosno koje nogometaše je odredio Amar Osim za put u Tursku, a za sada je tek par nedoumica.

Jedna od njih je svakako stoper Kemal Osmanković kojem ugovor ističe na ljeto ove godine i dvije strane nisu pronašle zajednički jezik o novom ugovoru. Osmanković je zbog toga ranije napustio pripreme Željezničara u Hercegovini i vratio se u Sarajevo, a SportSport.ba nezvanično saznaje da će dvije strane danas prije polaska Plavih u Tursku obaviti novi sastanak.

Na istom će prisustvovati sam nogometaš i njegov zastupnik Elvis Bilalagić, te šef struke Željezničara Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko dogovor bude postignut Osmanković će poslijepodne se naći u avionu za Tursku, a ukoliko se to ne desi, ostat će u Sarajevu, te tako izgubiti svoje mjesto u timu i samim time napraviti korak unazad u svojoj karijeri.

Osmanković je ove polusezone upisao 16 nastupa u PL uz jedan pogodak. Dva nastupao je dodao u Kupu BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.