Foto - Besiktas JK

Poželjeli mu sreću

Dinamo se oglasio nakon što je Ajdin Hasić potpisao za Bešiktaš

Midhat Šljivak

Ajdin Hasić danas je konačno potpisao ugovor s turskim Bešiktašom.

Talentovani 18-godišnjak tako je završio višemjesečnu agoniju, koja je počela krajem 2018. godine, kada je Hasić odlučio da ne potpiše novi ugovor s Dinamom.

Zagrebački velikan je sudskim putem tražio pravdu i na kraju je dobio spor, ali Hasić nije imao namjeru da se vraća u Dinamo.

Proteklih godinu dana mladi fudbaler je trenirao s Bešiktašom. Nije mogao potpisati profesionalni ugovor dok ne napuni 18 godina, a zatim je i menadžerska provizija napravila probleme.

Ipak, nakon dugotrajnih pregovora ugovor je danas potpisan, a određenu svotu novca dobio je i Dinamo. Prema određenim informacijama Modri su inkasirali 180.000 eura.

Nakon što je potpisao za Bešiktaš, Dinamo se na zvaničnoj stranici oprostio od Hasića.

"GNK Dinamo sklopio je sporazum s turskim prvoligašem Besiktas JK oko transfera igrača Ajdina Hasića. Našem bivšem igraču želimo sreću u nastavku karijere", saopšteno je iz Dinama.

Dinamova verzija - Kako je Hasić postao slobodan igrač

Dinamo je Hasiću želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako je Ajdin bio maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Majka mladog fudbalera, s druge strane, tvrdila je kako su to zapravo samo spinovi i da se na Hasića zapravo vršio pritisak da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.