Hasić novi fudbaler Bešiktaša!
Foto: Facebook/Besiktas

Turski klub potvrdio

Hasić novi fudbaler Bešiktaša! · Zvanično

Bešiktaš je danas i zvanično potvrdio da je dogovorena saradnja s mladim bh. fudbalerom Ajdinom Hasićem. 

Pregovori su trajali mnogo duže nego što se očekivalo, ali na kraju je došlo do dogovora i Hasić je stavio potpis na ugovor koji će ga u Istanbulu ostaviti do ljeta 2024. godine.

Za to vrijeme ovaj 18-godišnjak zaradit će čak 2,475.000 eura. Preciznije rečeno, u prvoj sezoni zarađivat će 200.000 eura, u drugoj 225.000, u trećoj 275.000, četvrtoj 375.000 i u petoj 400.000 evropskih novčanica. Tačnije, neće biti pet sezona već četiri i pol s tim da će mu prva sezona zapravo trajati šest mjeseci jer je došao u januaru.

Podsjetimo, naš fudbaler je od turskog kluba tražio tri miliona i 375 hiljada za četiri i pol godine, ali na kraju je ipak sklopljen dogovor oko reduciranja troškova plate.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, nekoliko miliona kuna odštete u ovom transferu dobit će i njegov bivši klub Dinamo Zagreb jer je arbitražni sud u Zagrebu potvrdio da je on bio igrač Dinama sve do 17. januara ove godine iako je raskid potpisan prije nešto više od godinu dana jer Hasić nije želio potpisati profesionalni ugovor.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Vrijeme je i bilo, neka mashAllah
9 3
haris100
Jeste dosadni sa ovim malim više,godina dana ista priča,tako vu napuhavate za sve pa onda nerealna očekivanja kad igra reprezentacija, minut seniorskog fudbala nema i vi godinu trubite i njemu,pa zvaću te rubriku koliko i gdje minuta u tom kolu su igrali naši igrači umjesto što se bavite ovim dragulj3m bh fudbala što bi vi rwkli
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti