FOTO: EPA

Utakmice 20. kola Bundeslige

Furiozan start Bayerna dovoljan za pobjedu protiv Mainza, Eintracht do boda u sudijskoj nadoknadi

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 20. kola Bundeslige, a ostvareno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Augsburg je na svom terenu nakon preokreta ostvario pobjedu protiv Werdera. Gosti su poveli nakon autogola Jedvaja u 23. minuti, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Augsburg je krenuo po preokret, do kojeg je na kraju i došao. Prvo je Niederlechner u 67. minuti poravnao rezultat, a onda je u 82. minuti Vargas donio pobjedu Augsburgu.

Fortuna Dusseldorf je na svom terenu odigrala neriješeno protiv Eintrachta. Imali su domaći vodstvo od 78. minute, kada je gol postigao Ayhan, ali je u 94. minuti Chandler donio veliki bod gostima.

Preokret je viđen i u režiji Hoffenheima, koji je ostvario pobjedu protiv Bayer Leverkusena. Gosti su poveli u 11. minuti preko Diabyja, ali je Kramarić u 23. minuti vratio stvari na početak.

Preokret je viđen u 65. minuti, a gol je djelo Skova. Do kraja su gosti pokušali da dođu do poravnanja, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ostvario sigurnu pobjedu na gostovanju kod Mainza, a sva tri gola gosti su postigli u prvih pola sata igre.

Mrežu Mainza načeo je Lewandowski u osmoj minuti, a Muller je u 14. minuti povisio na 2:0. Thiago je u 26. minuti pogodio za 3:0, a konačan rezultat postavio je St. Juste koji je pogodio u 45. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.