Sudija Dean u centru pažnje

Cirkus na derbiju Tottenhama i Manchester Cityja

Admin Čaušević

Završnica prvog poluvremena utakmice Tottenham - Manchester City bi se mogla okarakterisati kao pravim cirkusom. 


Premijerna sezona VAR tehnologije u Premiershipu donijela je niz kontroverzni, a posljednja je viđena na novom stadionu Tottenhama.

Nakon duela Aguera i Auriera u kaznenom prostroru sudija Dean nije pokazao na bijelu tačku, ali tri minute kasnije dobio je dojavu iz VAR sobe pa je pokazao penal.

Uslijedili su protesti domaćih igrača, a Jose Mourinho se ironično smijao na klupi. Penal je izvao Gundogan, ali njegov loš šut uspio je odbraniti Lloris.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prilikom odbrane francuski golman je bio i u duelu sa Sterlingom koji je pao, ponovo se provjerao VAR, a igrači na terenu su se svađali i odgurivali.

Na kraju nije bilo drugog penala za goste, dok su sa žutim kartonima prošli Alderweireld i Zinchenko. Poslije prvog poluvremena rezultat je 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.