FOTO: EPA

Sjajni mladi Španac

Magični Fati je sinoć ušao u historiju Primere

S. Grebović

Barcelona je sinoć na svom terenu slavila nešto teže od očekivanog nad Leventeom sa 2:1 i tako nastasvila trku za ljutim rivalom Realom.

Za novu pobjedu pogađao je fenomenalni Ansu Fati, koji je u samo dva minuta postigao dva pogotka. Prvi u 30., a drugi samo minut poslije na asistenciju Lea Messija bili su dovoljni za 14. ovosezonski trijumf katalonskog giganta.

Do kraja su gosti preko Rubena Rochina uspjeli postići jedan pogodak i to u sudijskoj nadoknadi i to je bilo sve od njih.

Barcelonin tinejdžer je tako postao najmlađi igrač kome je pošlo za nogom da postigne dva gola na jednoj utakmici Primere u ovom vijeku.

Sa svojih sedamnaest godina i 94 dana pretekao je Huanmi Gimeneza koji je ovakav podvig napravio protiv Real Zaragoze septembra 2010. godine, a tada je imao 17 godina i 115 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da na Camp Nou stasava nova zvijezda evropskog i svjetskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.