Barcelona na krilima 17-godišnjeg Fatija savladala Levante

La Liga, 22. kolo

Barcelona na krilima 17-godišnjeg Fatija savladala Levante

Fudbaleri Barcelone pobijedili su večeras na domaćem terenu Levante sa 2:1 u susretu 22. kola La Lige. 

Katalonce je do ove pobjede vodio mladi 17-godišnji Ansu Fati koji je na ovaj način oduševio Camp Nou i vjerovatno najavlio veliku karijeru.

On je postigao oba pogotka za svoj tim i to u razmaku od samo 100 sekundi. Prvi je postigao u 30., a drugi u 31. minuti susreta, a oba puta mu je asistitrao Leo Messi.

U drugom poluvremenu Barca je stvorila nekoliko šansi preko Messija i Piquea, ali gosti su bili ti koji su došli do pogotka. Učinio je to u 93. minuti Rochina, ali tada je bilo jasno da više za Levante nema vremena da eventualno pokuša doći do boda.

Barcelona je ovom pobjedom zadržala priključak u odnosu na Real Madrid koji je lider na tabeli sa tri boda više. S druge strane, Levante ostaje na 13. poziciji sa 26 osvojenih bodova, odnosno osam više od opasne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 22. kolo:

Barcelona - Levante 2:1 (Fati 30', 31' - Rochina 92')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...jedva,jos Levante 3 cista zicera fulio.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi