Golovi Norvežaninu sada donose dva boda

Utrka za Zlatnu kopačku: Haalandu dolazak u Njemačku donio značajan napredak

Admin Čaušević

Fudbalska sezona u Evropi ušla je u drugu polovinu. Kako za pobjede i trofeje fudbaleri će se boriti i za individualne nagrade, prije svih Zlatnu kopačku.

Trenutni lider je Ciro Immobile, ali prelaskom u njemčaku Bundesligu značajan napredak je ostavio Erling Haaland te se uključio u borbu.

Immobile je sa jučerašnja dva gola protiv SPAL-a trenutno na brojci od 25 golova. Svaki gol u Ligi petice vrijedi duplo tako da golgeter Lazija ima 50 bodova.

Iza Immobilea se nalazi dvojac iz Bundeslige, Robert Lewandowski i Timo Werner. Napadač Bayerna je sa 22 gola i 44 boda drugi, dok golgeter RB Leipziga ima dva gola manje, odnosno četiri boda.

Četvrti na listi je Cristiano Ronaldo. Iskusni Portugalac je u ligaškim mečevima Juventusa do sada zabio 19 golova i ima 38 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland se sada nalazi na petom mjestu sa 38 bodova nakon 23 postignuta gola. U Salzburgu je Norvežanin zabio 16 golova što mu je donijelo 24 boda (golovi u austrijskoj ligi vrijede 1.5 bod op. a.), a preostalih 14 bodova je osvojio zahvaljujući sedam golova u dresu Borussije.

Prošlosezonski dobitnik Zlatne kopačke, Lionel Messi je sa 14 golova i 28 bodova, daleko od vrha. Trenutno zauzima 10. mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.