Pripreme Zeničana

NK Čelik "u petoj brzini", jedna pozicija zadaje glavobolju stručnom štabu

E. Škorić

Dan po dan i pripreme se bliže kraju. Nogometaši Čelika možda i jedini imaju pravo reći da su odradili "prave pripreme", budući da su skoro 10 dana prije drugih klubova stigli u Antaliju.

Čelik je odigrao tri pripremna meča u Turskoj, sutra je na programu drugi, ali svakodnevno se radi žestoko na terenima iza hotela u kojem je zenički klub smješten.

Jutros se radilo na fizičkoj spremi, Almir Seferović nije štedio igrače ni sekunde, što bi u konačnici moglo da bude izuzetno bitno za Čelik i njegove ambicije po pitanju ostanka u ligi.

Slijedi grčevita borba za ostanak, Čelik je uz Slobodu, Mladost i Zvijezdu u krugu timova koji će morati dobro da se potrude ako žele zadržati status premijerligaša. Iako optimizma ne manjka, tu i tamo se na licima čelnika i stručnog štaba Čelika može prmijetiti zabrinutost.

"Ma nećemo ispasti, imamo dobar tim, nemojte da pričamo o tome", poručuju nam, ali svjesni su da riječi treba pretvoriti u djelo.

Činjenica je da je klub ostao bez nekih važnih igrača, ali isto tako je činjenica da su neki kvalitetni igrači sa iskustvom došli da pomognu. Kada se sve sabere i oduzme, Čelik ima pravo da se nada ostanku, ali to tek treba da dokaže na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju rubrika "dolasci", mogla bi biti popunjena do kraja priprema. Saznajemo da klub traži lijevog ofanzivnog fudbalera. Na tržištu je sve manje igrača, ali u Čeliku vode određene pregovore i žele da pronađu igrača koji će biti dovoljno dobar za ostvarivanje ciljeva.

Hoće li uspjeti da ga nađu, vrijeme će da pokaže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.