Harun Vardo narednu polusezonu na posudbi u NK Travnik
Vardo će narednih šest mjeseci provesti na Piroti, gdje će sigurno imati mnogo veću minutažu nego što bi da je ostao u Čeliku

Veznjak Čelika odlazi na Pirotu

Harun Vardo narednu polusezonu na posudbi u NK Travnik · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik danas je objavio da će nekoliko igrača napustiti pripreme kluba u Antaliji. Jedan od petorice igrača je i 21-godišnji Harun Vardo, koji će u narednih pola sezone igrati na posudbi u drugom klubu.

Vardo je svoju karijeru počeo u zeničkom Rudaru, a igrao je još za Vitez odakle je prije godinu dana stigao na Bilino polje. Ovaj igrač koji nastupa na poziciji zadnjeg veznog upisao je pet nastupa za Čelik u Premijer ligi u prošloj sezoni, a taj broj vjerovatno bi bio mnogo veći da nije doživio tešku povredu.

Krajem aprila prošle godine na utakmici protiv Tuzla Citiya, Vardi su na utakmici pukli prednji križni ligamenti, te je pauzirao više od šest mjeseci. Vratio se treninzima s ekipom pred kraj prvog dijela sezone, a očekivalo se da se vrati na teren u nastavku sezone.

Ipak, klub je odlučio da je najbolje da ovaj veznjak ima veću minutažu, a kako saznajemo narednih šest mjeseci provest će u NK Travnik, koji se takmiči u 1.ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik ima veoma mlad tim, tako da će se Vardo sigurno dobro uklopiti u ekipu, koja nakon prvog dijela sezone zauzima šesto mjesto u drugom po jačini rangu nogometa u BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Poslije ovakve povrede, povratak je izuzetno težak. Sretno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi