Bivši igrač Željezničara i Čelika novo pojačanje FK Rudar
Mladi defanzivac jučer je bio jedan od zapaženijih pojedinaca na utakmici između Rudara i Travnika. Foto:Mirsad Mujagić

Mladi defanzivac potpisao do kraja sezone

Bivši igrač Željezničara i Čelika novo pojačanje FK Rudar

D. Kurbegović

Jučer je odigrana prijateljska utakmica na terenu s plastičnom podlogom na stadionu „Luke“ u Visokom, a snage su odmjerili Rudar iz Kaknja i ekipa Travnika.

Susret dva prvoligaša protekao je u zanimljivoj igri u kojoj su Zeleno-crni za nijansu bili bolji u prvom poluvremenu,koje je završeno bez pogodaka. Rudar je imao veći posjede i zrelije prilike,a Belmin Kobilica s ivice šesnaesterca pogodio je prečku.

U drugom dijelu igre, oba trenera pružila su šansu svim kandidatima. Postignuta su četiri gola, po dva na obe strane, od čega po jedan iz penala. Strijelci za Rudar bili su Belmin Kobilica (penal) i Kenan Dervišagić, dok je Nihad Šero bio dvostruki strijelac za Travnik. Na kraju je završeno neriješeno 2:2.

Za Rudar u ovom meču u drugom dijelu zaigrao je i Enio Zilić, mladi defanzivac i bivši igrač Čelika i Željezničara. Njegovom igrom bio je zadovoljan šef struke Bećir Mehanović, tako da je ovaj nogometaš potpisao ugovor s klubom iz Kaknja do kraja sezone.

Ovaj nogometaš koji igra na poziciji stopera i desnog beka, kao jedan od najboljih kadeta Čelika zbog lošeg rada u omladinskom pogonu kluba s Bilinog polja odlučio je da pređe u sarajevski Željezničar. Zilić je u Željezničaru igrao za kadete, te juniore, a bio je i standardni član kadetske i juniorske reprezentacije BiH. Prošle je sezone debitovao za seniore Željezničara, te je upisao tri nastupa za prvi tim kluba s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj mladi nogometaš ipak je raskinuo ugovor sa Željezničarom, te se vratio u Čelik prošlog ljeta. Potpisao je dvogodišnji ugovor, ali nije dobio šansu za igru kao jedan od rijetkih igrača u prošloj polusezoni. Ovaj igrač inače je za omladinske selekcije BiH nastupio na 25 utakmica, a uspio je i postići jedan gol.

Sigurno da će njegovim angažovanjem Rudar dobiti mnogo toga kada je u pitanju defanziva, gdje su u prvom dijelu sezone imali dosta problema.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi