Zimsko pojačanje Zeničana

Zlatković: Sama riječ Čelik dovoljno govori

Admin Čaušević

Među igračima koji su stigli u redove Čelika tokom zimske pauze nalazi se i Nemanja Zlatković, iskusni lijevi bek. 

Zlatković zajedno sa ostatkom ekipe Čelika već neko vrijeme boravi na pripremama u Antaliji. U razgovoru za SportSport.ba kazao je da je izuzetno zadovoljan do sada odrađenim.

"Prije svega pozdrav za sve navijače Čelika. Atmosfera je sjajna i dobro se radi, pripreme teku odllično i naporno što je normalno za ovaj dio. Prvi utisci su pozitivni", kazao je Zlatković.

Zašto baš Čelik i pored ostalih zainteresovanih klubova?

Sama riječ Čelik dovoljno govori. Veliki klub, odlični uslovi, velika armija navijača i mislim da sam izabrao pravu sredinu.

Ovaj 31-godišnjak čvrsto vjeruje da će zenički tim na proljeće osigurati opstanak u Premijer ligi.

"Iskreno da ne vjerujem da može, ne bih ni bio ovdje. Bio sam više puta u ovakvoj situaciji, najbitnije da se napravi dobra atmosfera među igračima i da nakon toga neće biti problema."

Zlatković je u Premijer ligi BiH prvi put zaigrao 2012. godine kada je postao fudbaler Sarajeva.

"Rado se sjećam godina kada sam došao u Sarajevo, bilo je dobrih utakmica i mislim da je Premijer liga napredovala, sada je liga jača, više klubova konkuriše za titulu i za Evropu."

U dresu Čelika mu definitivno neće manjkati motiva bez obzira koji protivnik bude na suprotnoj strani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaku utakmicu ulazim s istim motivom. Da li je to Željezničar, Sarajevo, Mladost, Zvijezda 09, svaku utakmicu sam maksimalno motivisan i sa željom za pobjedom i tri boda", kazao je Zlatković za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.