NK Čelik "u petoj brzini", jedna pozicija zadaje glavobolju stručnom štabu

Pripreme Zeničana

NK Čelik "u petoj brzini", jedna pozicija zadaje glavobolju stručnom štabu

E. Škorić

Dan po dan i pripreme se bliže kraju. Nogometaši Čelika možda i jedini imaju pravo reći da su odradili "prave pripreme", budući da su skoro 10 dana prije drugih klubova stigli u Antaliju.

Čelik je odigrao tri pripremna meča u Turskoj, sutra je na programu drugi, ali svakodnevno se radi žestoko na terenima iza hotela u kojem je zenički klub smješten.

Jutros se radilo na fizičkoj spremi, Almir Seferović nije štedio igrače ni sekunde, što bi u konačnici moglo da bude izuzetno bitno za Čelik i njegove ambicije po pitanju ostanka u ligi.

Slijedi grčevita borba za ostanak, Čelik je uz Slobodu, Mladost i Zvijezdu u krugu timova koji će morati dobro da se potrude ako žele zadržati status premijerligaša. Iako optimizma ne manjka, tu i tamo se na licima čelnika i stručnog štaba Čelika može prmijetiti zabrinutost.

"Ma nećemo ispasti, imamo dobar tim, nemojte da pričamo o tome", poručuju nam, ali svjesni su da riječi treba pretvoriti u djelo.

Činjenica je da je klub ostao bez nekih važnih igrača, ali isto tako je činjenica da su neki kvalitetni igrači sa iskustvom došli da pomognu. Kada se sve sabere i oduzme, Čelik ima pravo da se nada ostanku, ali to tek treba da dokaže na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju rubrika "dolasci", mogla bi biti popunjena do kraja priprema. Saznajemo da klub traži lijevog ofanzivnog fudbalera. Na tržištu je sve manje igrača, ali u Čeliku vode određene pregovore i žele da pronađu igrača koji će biti dovoljno dobar za ostvarivanje ciljeva.

Hoće li uspjeti da ga nađu, vrijeme će da pokaže.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ForzaLikCE
Jedna osoba na planeti umre kad ovi novinari napisu "slijedi grcevita borba za ostanak" da je clanak vezan za Čelik.
1 0
Fce
Celiku je najveci uspjeh da opstanu u ligi tako u zadnji 20g hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi