Žuna se ove sezone svojim radom na treninzima izborio za veliku minutažu, a na proljeće očekuje da nastavi igrati standardno u ekipi Čelika

Mladi veznjak produžio ugovor

NK Čelik i Selim Žuna produžili saradnju

Dino Kurbegović

Rukovodstvo NK Čelik dogovorilo je produženje ugovora sa talentovanim nogometašem.

Prije odlaska u Tursku, klub s Bilinog polja odlučio je da produži ugovor sa talentovanim veznjakom Selimom Žunom. Ovom 19-godišnjem nogometašu ugovor je isticao u ljeto 2021. godine, a klub je odlučio ponuditi mu produženje na još jednu godinu, odnosno do ljeta 2022. godine po znatno boljim uvjetima.

Žuna je u prvom dijelu sezone odigrao 12 utakmica za Čelik, a kao najbolji igrač juniorske ekipe Čelika prošle sezone potpisao je ugovor sa seniorskom ekipom. Ovaj mladi Zeničanin sigurno je velika nada Čelika i veliki zalog za budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani u nastavku sezone imaju priliku da pored Vrhovca i Žune ukažu šansu i mladom Mahmiću, te ih kroz određeni vremenski period i transferiraju u inostranstvo, odnosno unovče ulaganje u pomenute nogometaše.

Žuna je svoju karijeru počeo u zeničkom Tempo sportu, ali je u Čelik došao u pionirskoj konkurenciji. U dresu juniorske selekcije Čelika u 40 utakmica postigao je devet golova, a podjednako dobro može odgovoriti na sve pozicije u veznom redu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.