Nevjerovatan meč u Berlinu

Luda utakmica u Berlinu pripala Realu, Olympiacos bolji od CSKA

Košarkaši madridskog Reala u sjajnom su meču večeras pobijedili Albu u Berlinu u okviru 24. kola Eurolige rezultatom 103:97.

U utakmici kojoj su oba tima imala neviđene oscilacije na kraju su bodove iz berlinske Mercedes Benz Arene odnijeli košarkaši Reala.

Gosti su protutnjali prvom četvrtinom u kojoj su u jednom momentu imali i čak 23 koša viška rezultatom 41:25 i činilo se da je posao već obavljen. No već u idućih 10 minuta košarkaši Albe potrudili su se da učine nemoguće i u tom periodu su otpuhali madridske košarkaše s parketa dobivši taj dio utakmice s nevjerojatnih 35:9 i otišavši na poluvrijeme s +10.

Ludilo se nastavilo i u trećoj četvrtini kada je Real opet krenuo onako kako je i počeo ovu utakmicu. Opet je madridski tim odigrao dominantnih 10 minuta i pred ulazak u posljednju četvrtinu imao +8. Alba više nije imala snage za čuda i preokrete, Real je došao do nove pobjede na krilima fantastičnih Randolpha i Carrola koji su ubacili po 27 poena, te Campazza koji je uz 10 poena ubilježio i čudesnih 19 asistencija. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Albu je sa 17 koševa predvodio Giedraitis. 

Kada košarkaši Olympiacosa ne mogu pobijediti nikoga, onda dođe utakmica s moskovskim CSKA i po pravilu tim iz Pireja, kakav je god, tu utakmicu dobije. Tako je bilo i večeras a odlučujuća je bila 3/4 u kojoj su Rusi postigli sramotna 4 poena a primili 21 i priča je bila gotova. Olympiakos je samo nastavio seriju nabijanja kompleksa Armejcima koja traje još od onog famoznog koša Printezisa iz 2012 godine kada su Rusima u finalu preokrenuli +21 i osvojili Euroligu. Papanikolau je zabio 19 poena za pobjednike, 13 je dodao Rubit. James po običaju najbolji kod CSKA s 20 poena, Hilliard je ubacio 11. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.