Olympiakos savladao Baskoniu, Real slavodobitno kroz Tel Aviv

Tim iz Pireja napokon slavio

Olympiakos savladao Baskoniu, Real slavodobitno kroz Tel Aviv

Košarkaši pirejskog Olympiacosa večeras su u svojoj dvorani Mira i Prijateljstva u 22. kolu Eurolige došli do pobjede protiv Baskonie rezultatom 80:70. 

Grci su do pobjede došli teže nego sugerira konačni rezultat. Tim iz Baskije bio je konkurentan tokom prvog poluvremena i rezultatski se držao blizu domaćem timu. 

Shengelia i Stauskas držali su Baskoniu u igri, dok su ton igri Olympiacosu davali Rubit i neuništivi veteran Spanoulis. Teškom mukom je ipak Olympiacos uspio slomiti žilavi tim Duška Ivanovića a ruku na srce i neke sudijske odluke su išle na ruku domaćim košarkašima kojima ova pobjeda ostavlja kakve takve nade za plasman u četvrtfinale Eurolige iako to neće ovisiti samo o njima. 

Rubit s 19 je bio najbolji košarkaš grčkog tima dok je Spanoulis dodao 16 koševa. Za Baskoniu su Shields, Stauskas i Shengelia postigli po 14 koševa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Tel Avivu je madridski Real nanio Maccabiju drugi poraz u nizu. U sjajnoj atmosferi Nokia Arene gosti su odlučujuću prednost stekli u trećoj četvrtini koju su dobili 21:11. Sjajni Valter Tavares je odradio sjajan posao pod oba obruča i s 5 blokada isfrustrirao domaće košarkaše. 

Maccabi je uspio utakmicu uvesti u donekle neizvjesnu završnicu ali snage za preokret nije bilo, Real je slavio sa 81:77. Randolph je ubacio 19 poena za pobjednički tim, dok je Wilbekien ubacio 21 za Maccabi. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi