Foto - EPA

Kriza trese Rimljane

Još jedna očajna partija Rome i novi poraz

Midhat Šljivak

Roma je večeras na Olimpicu poražena od Bologne sa 2:3 u susretu 23. kola italijanske Serije A.


Još jedan očajan meč odradili su izabranici Paula Fonseca i Bologna je predvođena Sinišom Mihajlovićem došla do zaslužena tri boda.

Gosti su poveli u 16. minuti. Očajnu reakciju Chrisa Smallinga koristi Riccardo Orsolini i pogađa za 0:1.

Slavlje Bologne nije dugo trajalo. Već šest minuta kasnije Roma je izjednačila, a autogol je na čudan način postigao Denswil za 1:1.

Ipak, gosti su ubrzo ponovo poveli. Musa Barrow je prekrasno pogodio u 26. minuti za 1:2, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Barrow je u 51. minuti pogodio i drugi put. Obrukao je Mancinija i još je jednom pogodio za 1:3.

Roma se uspjela vratiti u meč. Mkhitaryan je u 72. minuti smanjio rezultat na 2:3, a kada se očekivao pritisak Vučice veliku glupost pravi Cristante koji je dobio direktan crveni karton.

Bologna je do kraja zadržala vodstvo i upisala je zaslužena tri boda protiv itekako očajne Rome koja je sve dalje od borbe za plasman u Ligu prvaka.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta i imao je tri dobre šanse koje mu je protivnički golman uspio odbraniti. Dvije je napravio u nadoknadi, ali gol ga nije htio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 23. kolo:

Roma - Bologna 2:3



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.