Prvaci sigurni

HKK Široki sa pola gasa do pobjede protiv KK Proma

S. Grebović

Košarkaši Širokog večeras su na svojoj Pecari stigli do nove pobjede u prvenstvu nakon što su bili bolji od Proma rezultatom 94:83.

Gosti iz Gornjeg Vakufa su mogli upisati i mnogo teži poraz, ali su u zadnjoj dionici malo popravili utisak.

Promo se u ovoj utakmici bio samo u prvoj četvrtini koja je završena neriješeno 25:25. U nastavku je na parketu postojala samo jedna ekipa.

Aktuelni prvak je nakon toga stisnuo gas, opravdao ulogu favorita i na pauzu otišao sa 52:36. U trečoj dionici prednost su održavali i s vremena na vrijeme povećavali, a u posljednjoj su gosti koliko-toliko ublažili poraz i meč završili na pristojnih minus 11.

U pobjedničkom taboru najefikasniji su bili Mateo Čolak i Dario Drežnjak sa po 18 poena a 12 je dodao Goran Filipović. S druge strane bolji od ostalih bio je Admir Džihan sa 17 koševa.

Široki je ostao na liderskoj poziciji sa omjerom 15-2 uz utakmicu manje, a Vakufljani su i dalje pretposljednji sa skorom 6-12.

Prvenstvo BiH, 17. kolo:

HKK Široki-KK Promo Donji Vakuf 94:83

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Čolak 18, Drežnjak 18, Karačić 13, Filipović 12, Čović 8, Damjanović 6, Šušak 3, Zubac 2, Batinić 2

Promo: Džihan 17, Allen 15, Fazlić 13, Ervin II 11, Karavdić 10, Kasun 8, Alkić 4, Miladinović 3, Islamović 2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.