Velika pobjeda HKK Široki nad skopskim MZT-om
Širokobriježani su ostvarili možda i ključnu pobjedu za plasman na Final Four ABA 2 lige (foto: HKK Široki)

Odlično izdanje bh. prvaka

Velika pobjeda HKK Široki nad skopskim MZT-om

HKK Širok večeras je u svojoj dvorani Pecara u sjajnoj izvedbi, u utakmici 19. kola ABA 2 lige, porazio skopski MZT rezultatom 89:77. 

U jednoj od ključnih utakmica potrebnih za plasman na Final Four ABA 2 lige HKK Široki je odigrao sjajnu partiju protiv odlične momčadi iz Skoplja te se opet vratio na treću poziciju ovog natjecanja. 

Prva četvrtina donijela je sjajnu napadačku košarku s obje strane, dok je u nastavku tim Hrvoja Vlašića zaigrao mnogo angažiranije u obrani pa je naš prvak na poluvrijeme otišao s 8 poena viška. Na početku drugog dijela MZT je opasno zaprijetio, skoro se vratio u sami egal, no do kraja trećeg perioda Širokobriježani su uspjeli vratiti zalihu koju su imali na poluvremenu. 

U posljednjih 10 minuta domaći tim uspio je otići i na dvoznamenkastu razliku i povratka za MZT u ovu utakmicu jednostavno više nije bilo. Ključ pobjede Širokog bio je ujednačen napad i sjajna timska obrana koja je na kraju i presudila u ovoj utakmici. Dario Drežnjak s 20 poena bio je najbolji strijelac domaćeg tima, dok je Filipović dodao 17. Dobre partije pružili su i Mateo Drežnjak, Ivan Karačić te Mateo Čolak koji su ubacili svi po 12 poena. 

Kod MZT-a su najefikasniji bili Hinds sa 18 poena, dok je Krstevski ubacio 15.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Kraljević 6, Filipović 17, Čolak 12, Zubac 7, Bošnjak, Šušak, Karačić 12, Čović, M. Drežnjak 12, D. Drežnjak 20, Damjanović, Batinić 3

KK MZT: Krstevski 15, Milošević 9, Nikolov 3, Magdevski 3, Harris 3, Stojanovski 11, Maslinko 12, Atar 1, Mornar 2, Hinds 18

Top Komentari

Maestro
Bolje da su izgibili predstavljaju prvaka BiH a imaju ime HKK pa gdje logika
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti