Utakmica 23. kola Primere

Sjajan preokret i velika pobjeda Celte protiv Seville

Esmer Oštraković

Utakmicu 23. kola Primere odigrale su ekipe Celte Vigo i Seville, a pobjedu je ostvarila ekipa Celte.

Sevilla je bila blagi favorit, ali na kraju su se igrači ovog tima kući vratili sa dva gola u mreži i bez osvojenih bodova.

Krenulo je sjajno za goste koji su igrali jako dobro u prvom poluvremenu, te su u 23. minuti preko En Nesyrija poveli sa 1:0.

U drugom poluvremenu se Celta probudila, a izjednačenje domaćoj ekipi svojim golom donio je Iago Aspas u 78. minuti.

Teško je ko mogao predvidjeti da je njegov gol pokrenuo preokret, ali je Sisto u sudijskoj nadoknadi pogodio za preokret i pobjedu Celte.

Nakon ovog kola Sevilla se nalazi na petoj poziciji sa 39 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana ekipa Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa ovom pobjedom Celta je izašla iz opasne zone, te se sada nalaze na 17. poziciji sa 20 osvojenih bodova, što je dva manje od zone ispadanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.