Finale Kupa Kralja će se igrati u Sevilli

Na stadionu La Cartuja

Finale Kupa Kralja će se igrati u Sevilli

Teme:

Stadion La Cartuja će ugostiti ovogodišnje finale španskog Kupa Kralja, koje će se odigrati 18. aprila - ponato je već par dana.

Međutim, danas je potvrđeno da će se na drugom najvećem stadionu u Andaluziji (šestom u čitavoj Španiji) igrati četiri naredna finala španskog Kupa Kralja.

Inače, La Cartuja je stadion izgrađen za Svjetsko prvenstvo u Atletici 1999. godine, a njegov kapacitet iznosi oko 57.000 sjedećih mjesta.

U posljednje vrijeme se na pomenutom stadionu zbog "čudne" lokacije nisu često igrale fudbalske utakmice, ali je korišten za tenis - tako je La Cartuja ugostio finala Davis Cupa 2004. i 2011. godine.

I prošlogodišnje finale Kupa Kralja je odigrano u Sevilli, ali na stadionu Betisa - Benito Villamarinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi