Foto: gnkdinamo.hr

Plaćen je milion eura...

Dinamo nesretnog napadača poslao na posudbu

Čelnici Dinama odlučili su se riješiti jednog od napadača ove polusezone.

Modri su u januaru 2019. godine za milion eura doveli Komnena Andrića, ali problemi s povredom i operacije dovele su do toga da se srbijanski internacionalac ne naigra previše na Maksimiru.

Kako u nastavku sezone ne bi sjedio na klupi ili tribinama, dogovoreno je da Andrić bude poslan na posudbu, a između nekoliko opcija izbor je pao na Inter iz Zaprešića koji će imati opciju da otkupi ugovor.

Za Andrića je to ujedno i povratak na 'mjesto zločina', u klub čiji je bio kapiten i prvi strijelac prije nego što je došao u Dinamo, a u Zaprešiću su uvjereni da će im biti od velike pomoći u borbi za ostanak u HNL-u.

Andrićev odlazak u Inter je, kako pišu hrvatski mediji, bio i za očekivati s obzirom da je klub pod patronatom Velibora Kvrgića koji mu je ujedno i agent.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.