Uz Nuspahića prvo ime u klubu

Bivši junior Želje se snašao u 1. ligi FBiH: "Još da Jedinstvo ostane u ligi..."

Ekipa Jedinstva iz Bihaća marljivo se sprema za proljetni dio sezone.

"Crveno-bijeli" su na pauzu otišli s 14. pozicije i na proljeće im predstoji borba za opstanak u 1. ligi FBiH, a u sklopu priprema već su odigrane i dvije kontrolne utakmice.

U obje su ostvarene uvjerljive pobjede, što svakako daje razloga za optimizam šefu stručnog štaba Muhamedu Berberoviću kojeg može radovati i činjenica da je u klubu, uprkos interesovanju nekoliko timova, ostao talentovani Alen Nuhanović.

"Pripreme teku odlično, radimo kombinovano na terenu i u teretanu, a srećom i vrijeme nas služi. Dosad smo odigrali i dvije utakmice. Prva je bila protiv Rudara iz Kamengrada u kojoj smo slavili sa 8:1, a ubjedljivi smo bili i protiv Rudar Prijedora, tačnije njihovih juniora koji se takmiče u Premijer ligi. To nas, naravno, neće zavarati. Radimo naporno, svaki od igrača daje svoj maksimum kako bismo na kraju što spremniji dočekali start prvenstva", priča 19-godišnji Alen Nuhanović za SportSport.ba.

Ima riječi hvale i za novog trenera Muhameda Berberovića.

"Mi smo tim koji uz igrački, ima i mlad trenerski kadar. Nakon što je otišao Repuh, čelnici kluba na njegovo mjesto su postavili Berberovića koji je mlad i ambiciozan trener. I mi i on imamo veliku želju za dokazivanjem. Nadam se da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo i da ćemo izboriti opstanak."

Nuhanović je sa četiri pogotka i četiri asistencije jesenas bio među najboljim u redovima Jedinstva. Prethodno je nastupao za juniore Željezničara.

"U augustu prošle godine napunio sam 19 godina i samim tim završio svoj juniorski staž. Procijenio sam da je za mene najbolje da nađem sredinu u kojoj ću igrati, odnosno u kojoj ću dobiti šansu da se dokažem i sretan sam što sam danas u Jedinstvu. Velika je razlika igrati u omladinskim kategorijama i u 1. ligi FBiH, veći su zahtjevi u fizičkom i taktičkom smislu, tako da je trebalo vremena da se naviknem na sve to. Kako je odmicalo prvenstvo, išlo je sve bolje i bolje, danas na kontu imam sasvim pristojnu statistiku za veznog igrača."

Osjetio je potrebu i da se zahvali i Berberovićevim prethodnicima.

"Bilo bi nekorektno s moje strane ne spomenuti podršku koju sam imao od bivših trenera Repuha i Jagodića, dali su mi dosta kvalitetnih uputa za igranje na seniorskom nivou. I upravi sam zahvalan, kao i navijačima čiju sam podršku imao i u trenucima kada nisam bio na najboljem nivou."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ne skriva Nuhanović da je prethodnih sedmica bilo poziva i sa drugih strana.

"Da, bilo je interesa i nekih opcija da promijenim sredinu, ali u dogovoru s ljudima koji brinu o mojoj karijeri odlučio sam da ostanem u Jedinstvu. Cilj mi je odigrati što bolje do kraja sezone, pomoći klubu da ostane u ligi, a onda šta bude... Fudbal je nepredvidiv", poručio je Nuhanović na kraju razgovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.