NK Jedinstvo: Novim terenom unaprijediti omladinski pogon

Vrijedan projekat u Bihaću

NK Jedinstvo: Novim terenom unaprijediti omladinski pogon

S. Mlaćo

I dok fudbaleri vrijedno odrađuju pripreme za drugi dio sezone, u NK Jedinstvo rade na projektima za razvoj kluba.

U narednim mjesecima ovaj federalni prvoligaš će, kako se i najavljivalo, dobiti teren s umjetnom travom za čiju izgradnju je Grad Bihać izdvojio svotu od 400.000 KM. U međuvremenu prikupljene su sve dozvole i ubrzo se očekuje raspisivanje tendera za izbor izdvođača rada.

Realizacija ovog projekta bit će od velike koristi za Jedinstvo, naročito iz razloga što će oni najmlađi koju tu treniraju dobiti osjetno bolje uslove za rad i napredak, a upravo njihov razvoj ono je na čemu se baziraju danas u klubu.

"Koristim ovu priliku da se u svoje ime i svih svojih saradnika zahvalim Gradu Bihaću na pomoći, na tome što su prepoznali značaj ovog projekta za sam klub. Naš fokus je na omladinskom pogonu, u čemu će nam svakako pomoći i treneri u narednom periodu, koji u klubu neće moći raditi bez odgovarajućih licenci. Nova pravila nalažu da od ljeta treneri predpionira i pionira moraju imati UEFA-inu B, a trener juniora A licencu", kaže predsjednik NK Jedinstvo Aldin Kulenović.

Kroz historiju Pod borićima su stasavali mnogi igrači. Nusmir Fajić, Adnan Mravac, Adis Nurković...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nemoguće je Jedinstvu vratiti stari sjaj bez rada u omladinskim kategorijama. Postepeno želimo da vratimo povjerenje, da omogućimo djeci sve uslove za dalji razvoj, da od njih stvaramo dobre nogometaše, ali i još bolje ljude", dodaje predsjednik kluba.

U proteklom periodu sadašnje rukovodstvo kluba saniralo je 144.000 KM duga, isplaćene su plaće igračima, trenerima, kako u seniorskom timu, tako i omladinskom pogonu...

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi