Piše se o četiri imena

Zidaneov plan za podmlađivanje ekipe: Ko se vraća na Bernabeu?

Španski AS danas piše kako će ljeto 2020. označiti konačni početak procesa restruktuiranja i, prije svega, podmlađivanja ekipe Real Madrida.

Ipak je Real trenutno ekipa koja u svojim redovima ima sedam igrača od 30 i više godina starosti u svojim redovima.

To, naravno, ne znači da oni neće i dalje biti u planovima Zinedinea Zidanea, ali i sam Francuz, ali i čelnici kluba žele ekipi dodati mlade, svježe snage.

Pripreme za ovaj proces su već počele, dovođenjem Ferlanda Mendyja i Fedea Valverdea, igrača koji bi trebali u budućnosti zamijeniti dvije ključne figure u timu, Marcela i Modrića. Naravno, čeka se da proradi i Luka Jović.

Tu su i mladi talenti poput Viniciusa, ali su Realu potrebi već razvijeni mlađi igrači.

A čini se da Real neće previše trošiti na dovođenje takvih igrača "sa strane", jer Zidane već ima plan.

AS piše da će proces podmlađivanja početi ovo ljeta, uključivanjem u ekipu igrača koji su u proteklom periodu bili na posudbama.

Riječ je o četiri imena.

Tako će navodno Martin Odegaard, mladi Norvežanin koji sjajno igra u Real Sociedadu, konačno dobiti pravu priliku na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu je i Sergio Regulion koji igra dosta dobro u Sevilli, ali oko kojeg, navodno, još postoje određene sumnje među čelnicima Reala. Sa druge strane, uprava kluba još ima puno povjerenje u Danija Ceballosa, koji je posuđen Arsenalu i koji bi mogao biti vraćen u ekipu nakon "pregovora" sa Ziadenom.

Na kraju, igrač oko kojeg nema dilema i kojeg će i Zidane i čelnici kluba jedva dočekati ponovo na Bernabeu je mladi bek Achraf Hakini koji je u proteklom periodu pružao sjajne partije u dresu Borussije Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.