Ronaldo o eri Galacticosa: Poslije nas fudbal je postao biznis...

Prisjetio se tima s velikim zvijezdama

Ronaldo o eri Galacticosa: Poslije nas fudbal je postao biznis...

Luis Nazario de Lima Ronaldo svojevremeno je važio za najboljeg svjetskog fudbalera. 

On je početkom ovog stoljeća skupa sa Zinedinom Zidanom, Davidom Beckhamom, Luisom Figom, Michaelom Owenom, Robertom Carlosom i ostalima činio Realove Los Galacticose.

Bio je to fudbalski tim sačinjen od najvećih svjetskih zvjezda. Danas, 15-ak godina kasnije, Ronaldo smatra da je taj tim samo pokrenuo lavinu ogromnih transfera pa je tako fudbal postao jedan veliki biznis.

"Roberto Carlos mi je u reprezentaciji stalno pričao o Madridu, o veličini Reala. Kasnije sam poželio sam uvjeriti se u to. Došao sam u Real i bio je još veći od onog kakvim mi ga je predstavio Carlos. Nevjerojatno iskustvo, ali i veliki pritisak. Najbolji igrači svijeta - Galacticosi. Nakon nas fudbal je postao biznis, više se zarađivalo i igrači su se bolje prodavali. Pokrenuli smo novu eru", kaže Ronado za DAZN.

Također, on se prisjetio vremena dok je igrao u Barceloni. S Kataloncima je trebao potpisati novi ugovor, ali prisjeća se kako ga nisu dovoljno cijenili...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Na kraju sezone 1996/97 potpisao sam novi ugovor s Barcelonom i odmah nakon toga otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije su me pozvali iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu finalizirati dogovor oko novog ugovora. Htio sam ostati, ali stvari nisu bile u mojim rukama jer me očito klub nije poštovao i nije cijenio koliko vrijedim. Htio sam ostati, ali nije bilo do mene".

Kasnije je otišao u Inter u kojem je pružao fantastične partije ali i imao velike probleme sa povredama. Danas, nekoliko godina nakon završetka karijere, još uvijek ga se smatra najboljim napadačem svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Eto oni igrali za drvene kline a gluposti Bože me sačuvaj
4 8
makke07
A tad u to vrijeme real roknuo jedno 400mil ko sad miliardu da dovedu njega pa zizua,beckama,figa i ostale nabrojane u biti prvi plasticni klub a igrali su toliko dobro da ih recreativo dobivao redovno.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi