Zinedine Zidane nakon Osasune preskočio Josea Mourinha

Treći trener s najviše pobjeda u La Ligi

Zinedine Zidane nakon Osasune preskočio Josea Mourinha

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nakon pobjede protiv Osasune minulog vikenda upisao se još debljim slovima u stranice historije Kraljevskog tima. 

Naime, za njega je ovo bila 88. pobjeda u La Ligi kao trenera Real Madrida čime se probio na treću poziciju vječne liste ovog kluba.

Tako je preskočio Josea Mourinha koji je za tri godine na klupi ostvario 87 trijumfa u španskom šampionatu.

Ispred Zizua sada su samo Le Beenhakker (89) i Miguel Munoz sa nevjerovatnih 257 pobjeda. Ovaj trener vodio je Real u periodu od 1959. do 1974. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real je trenutni lider u La Ligi sa tri boda više od drugoplasirane Barcelone. Zidane je za sada s Kraljevima osvojio jednu titulu u La Ligi i tri u Ligi šampiona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kimi.R.
ZIZU tvoje je drugo mjesto ZAGARANTOVANO u LaLigi ali niko kao ti u ligi prvaka. Bravo Zenedine
3 3
Nele.
Zna covjek.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi