Naredna destinacija mogla bi biti 1. HNL

Rodin ne dolazi na Grbavicu, nova destinacija Hrvatska?

Samir Mlaćo

Defanzivac Matej Rodin nije se naigrao u italijanskoj Perugiji, pa će ove zime mijenati sredinu.

Rodin nije opravdao očekivanja, a prema pisanju poznatog italijanskog novinara Gianluce di Marzia postojala je mogućnost da se Rodin vrati na Grbavicu, odnosno u redove FK Željezničar.

Ipak, sve je propalo te će karijeru prema svemu sudeći nastaviti u 1. HNL, tačnije ekipi Varaždina.

"Bio je blizu Grbavice, no budućnost bi mu trebala biti u Varaždinu. Klubovi trenutno pregovaraju", napisao je poznati novinar.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rodin je u Perugiju stigao prošlog ljeta iz Željezničara za iznos od oko 200.000 eura, ali u italijanskom drugoligašu nije išalo po planiranom s obzirom da nije odigrao niti jedan meč.

Splićanin je karijeru počeo u GOŠK-u, a još je igrao za hrvatske klubove Lokomotivu i Šibenik. Nastupao je i za slovenački Aluminiji. U BiH je osim za Gabeljane i sarajevske Plave još igrao za Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.