Kontroverzni Italijan svjetlo na kraju tunela za Mateja Rodina

Dobra vijest za štopera

Kontroverzni Italijan svjetlo na kraju tunela za Mateja Rodina

A. Čaušević

Matej Rodin je ljetos napustio Premijer ligu BiH. Iz Željezničara je otišao u Perugiju. 

Rodin u prvom dijelu sezone Rodin nije upisao niti jedan zvanični nastup u dresu Perugije, ali svjetlo na kraju tunela za ovog 23-godišnjaka mogao bi predstavljati dolazak Sersea Cosmija na klupu člana Serije B.

Cosmi je jedan od najkontroverznijih italijanskih trenera prepoznatljiv po svojim čudnim metodama motivisanja igrača.

Naime, poznata je anegdota da ovaj 61-godišnji trener svoje igrače motiviše tako što im prije utakmica pušta filmove za odrasle, posebice pred gostujuće utakmice.

Serija B se neastavlja za vikenda kada će Perugija gostovati Chievu, a a prije toga će ovaj tim gostovati Napoliju na San Paulu.

Cosmi preferia formaciju 3-5-2 te bivšeg defanzivca Željezničara, Zrinjskog i GOŠK-a vidi kao trećeg štopera u posljednjoj liniji.

Rodin je bio na posebnom ispitu za vikend. Odigrao je cijeli meč protiv mladog tima Primavere. Pogodio je prečku imao još jednu priliku za postizanje gola, dok u defanzivi nije imao previše posla.

Cosmi je posebnu pažnju obratio na Rodina te ozbiljno razmišlja da mu da priliku da sutra debiju protiv Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi