Matej Rodin napušta Apenine i vraća se na Balkan

Nekadašnji štoper Zrinjskog i Željezničara

Matej Rodin napušta Apenine i vraća se na Balkan

A. Čaušević

Avantura Mateja Rodina na Apeninima će prema svemu sudeći trajati nekoliko mjeseci i proći će bez upisanog nastupa u zvaničnim susretima. 

Rodin je veoma blizu povratka na Balkan. Prema izvještajima Tuttomercata ovaj 23-godišnjak će karijeru nastaviti u Craiovi nakon što je rumunski klub pokazao ozbiljan interes za defanzivca.

Prijelazni rok u Rumuniji traje do 17. februara te još uvijek ima dovoljno vremena da bivši štoper Zrinjskog i Željezničara potpiše za novi klub.

Rodin je u Perugiju stigao prošlog ljeta iz Željezničara za iznos od oko 200.000 eura, ali u italijanskom drugoligašu nije išalo po planiranom s obzirom da nije odigrao niti jedan meč.

Splićanin je karijeru počeo u GOŠK-u, a još je igrao za hrvatske klubove Lokomotivu i Šibenik. Nastupao je i za slovenački Aluminiji. U BiH je osim za Gabeljane i sarajevske Plave još igrao za Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi