Foto - EPA

Ogromni problemi za City

Nakon kazne ode i Guardiola, a moguće je i oduzimanje bodova

Midhat Šljivak

Manchester City izbačen je iz UEFA takmičenja u naredne dvije sezone i kažnjen je sa 30 miliona eura zbog kršenja financijskog fair playa.


Ako ovu odluku UEFA-e potvrdi i Sud za sportsku arbitražu, City nećemo gledati naredne dvije sezone u Ligi prvaka, a to bi svakako bio ogroman udar za ovaj tim.

Naravno, engleski mediji dosta pišu o tome, a Telegraph saznaje da je sada i budućnost menadžera Pepa Guardiole u klubu pod upitnikom. Prema njihovim informacijama španski stručnjak će u slučaju da se kazna potvrdi vjerovatno napustiti klupu i sreću će potražiti negdje drugo.

Nisu samo kazne i odlazak Guardiole problemi za Građane. Prema pravilima Premier lige, kršenje financijskog fair playa UEFA-e predstavlja i kršenje pravila domaćeg takmičenja.

To znači da bi i Fudbalska asocijacija morala reagovati u ovom slučaju, a eventualna kazna je oduzimanje bodova. Independent tvrdi da su čelnici Premier lige već razgovarali o potencijalnoj kazni i oduzimanje bodova je najizvjesnija opcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak i ako žalba Građana pred CAS-om urodi plodom, kazna od Fudbalske asocijacije neće se mijenjati i gotovo je sigurno da će engleski prvak ostati bez određenog broja bodova.

Ovakve udare u Manchesteru sigurno nisu očekivali i vidjet ćemo kako će se igrači ovog kluba nositi sa izrečenim kaznama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.