Šta je trener Građana govorio u decembru 2018. godine?

Pep je vjerovao čelnicima Manchester Cityja...

Vijest o izbacivanju Manchester Cityja još odjekuje fudbalskim svijetom.

UEFA je odlučila kazniti Manchester City zbog kršenja Finansijskog fair-playja - suspenzijom iz evropskih takmičenja u trajanju od dvije (naredne) sezone.

Platiće se City i pozamašnu novčanu kaznu, ali ono što će sigurno više zaboliti Građane jeste izbacivanje iz evropskih takmičenja i nemogućnost igranja Lige prvaka u sljedeće dvije sezone.

Građani su kažnjeni zbog nepravilnosti iz perioda od 2012. do 2016. godine, a većina njih je u javnost izašla kroz aferu "Football Leaks".

Odavno se znalo da se vode istrage o Cityjevom poslovanju, ali je trener Građana, Pep Guardiola, vjerovatno do jučer vjerovao da kazne neće biti. Tako su mu barem objašnjavali i garantovali čelni ljudi Cityja.

Vrijedi se prisjetiti njegove izjave iz decembra 2018. godine, kada su ga novinari pitali o mogućoj zabrani za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nećemo biti suspendovani... To je ono što ja mislim jer vjerujem svom predsjedniku, svom izvršnom direktoru i onome što su mi oni objasnili. Vjerujem im... Ako se i desi to će biti zbog toga što će UEFA tako odlučiti i onda ćemo to prihvatiti i krenuti dalje", izjavio je svojevremeno Guardiola.

Inače, već su se pojavile špekulacije da bi jedna od posljedica kazne za City mogao biti i odlazak Pepa Guardiole. Zainteresovanih itekako ima...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.