Stručnjak objasnio koliko će Manchester City izgubiti novca ako ne bude igrao Ligu prvaka
Foto - EPA

Cifre su ogromne

Stručnjak objasnio koliko će Manchester City izgubiti novca ako ne bude igrao Ligu prvaka

M. Šljivak

Izbacivanje Manchester Cityja iz Evrope tema je dana u Engleskoj, ali i u ostatku Starog kontinenta.

Građani su prekršili pravila financijskog fair playa i UEFA je odlučila da ih ostavi dvije godine bez Lige prvaka, a kažnjeni su i sa 30 miliona eura.

Sky Sport je nakon odluke UEFA-e kontaktirao stručnjaka za financije u fudbalu Kierana Maguirea, koji je detaljno objasnio bez koliko novca će City ostati ako Sud za sportsku arbitražu potvrdi odluku.

"Nije nikakvo čudo da što su ljuti zbog ovakve kazne. City ima jako dobre advokate i vjerujem da će ih sada aktivirati. Prihodi od Lige prvaka su ključni za ovaj klub, a radi se o 150 miliona eura godišnje. Toliko će izgubiti na godišnjem nivou ako im žalba ne prođe", rekao je Maguire.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se nakon kazne od UEFA-a suočava sa kaznom i engleske Fudbalske asocijacije koja im želi oduzeti bodove.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Zaboli nas sto gubi MC... koliko gubi Sarajevo, Zeljo sto nemogu u grupnu fazu LS ili Liga Uefa??, Da pisete o tome mozda bi klubivi poceli da rade kako treba... vi samo MC, sutra jos jedno 50 postova o njima komotno da svrsim na njiha.
5 0
Pljuc
Kao Juventusu u niži rang i oduzeti titule osvojene parama!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi