Brazilac novi član Reala

Real potvrdio: Sutra u podnevnim satima će biti predstavljeno najnovije pojačanje

Edmir Škorić

Odavno se to zna, ali tek sutra će vijest biti zvanična.

Real Madrid je ranije osigurao dolazak još jednog talentovanog Brazilca, a Reinier će zvanično član Kraljeva postati u utorak.

Madriđani su Flamengu za ofanzivnog veznjaka platili 30 miliona eura, dok je igrač odlučio da potpiše ugovor na šest i po godina.

Prije nekoliko trenutaka iz kluba je stigla poruka koja kaže da će ga javnosti klub predstaviti u 13:30, a zatim će zakoračiti na zeleni Santiago Bernabeu i, prema tradiciji, pokazati dio svog nogometnog znanja.

U početku se očekuje da će se pridružiti Realovoj drugoj ekipi Castilli, koju vodi legendarni Raul, a kasnije će na njega računati i Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, mladi Reinier, koji je nedavno napunio 18 godina, je u proteklom periodu privukao pažnju brojnih evropskih velikana, ali je na kraju Real bio najkonkretniji. Ovo je i potvrda nastavka dobrih odnosa i saradnje Reala i Flamenga.

Ovaj mladi ofanzivac je do sada upisao 15 nastupa za prvi tim Flamenga, te je postigao šest golova i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.