Omladinac Arsenala dolazi u Maksimir

NK Dinamo Zagreb kasno sinoć završio impresivan transfer

NK Dinamo Zagreb kasno sinoć uspio je završiti veliki transfer, prenose hrvatski mediji. 

Zagrebački klub u svoje redoveo doveo je veznog fudbalera iz Velsa Robbieja Burtona (20).

Burton je karijeru počeo u Arsenalu i prošao sve omladinske kategorije ovog kluba pa je čak bio i kapiten. Posljednjih nekoliko mjesec proveo je kao član U23 tima Topnika, a da se radi o velikom talentu dokazuju i informacije da ga Englezi porede sa Cescom Fabregasom ili Aaronom Ramseyjem.

Ove sezone u jednom susretu Liga kupa bio je na klupi za rezervne igrača s prvim timom Topnika. Također, igrao je ljetos i neke prijateljske utakmice za prvi tim. Mnogi se sjećaju onog prijateljskog susreta protiv Real Madrida koji je završen penalima, a upravo je Burton bio taj koji je promašio odlučujući jedanaesterac.

Modri su neko vrijeme radili na njegovom dovođenju i sada je konačno u njihovim redovima. Hrvati javljaju kako će se on, kao i većina ostalih mladih igrača koji dođu u Dinamo, prvo priključiti rezervnom timu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj transfer mnoge podsjeća na onaj kada je klub iz Maksimira doveo Danija Olma iz Bacelone pa ga kasnije prodao u Red Bull Leipzig i zaradio ogroman novac.

Da li je Burton baš na nivou Olma saznat ćemo vrlo brzo, ali jedno je sigurno - ne treba sumnjati u njuh Zdravka Mamića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.