Liverpool sve bliže zlatnom trofeju

Postali bi drugi tim u historiji Premier lige nakon Arsenala

Liverpool sve bliže zlatnom trofeju

E. Škorić

Samo Arsenal je u historiji Premier lige uspio da osvoji zlatni trofej, a Liverpool je za sada na dobrom putu da postane drugi tim koji će to uspjeti da napravi.

Arsenal je u sezoni 2003/04 dobio zlatni trofej Premier lige, a razlog je jednostavan - te sezone Topnici nisu izgubili nijedan meč na putu do titule.

Niko prije ili kasnije u Premier ligi nije uspio da to napravi, ali mnogi vjeruju da bi to mogao ove sezone uraditi Liverpool.

Redsi nakon 26 kola nemaju poraza (25 pobjeda i remi), a do kraja je ostalo još 12 kola. Imat će Kloppovi igrači utakmice protiv Cityja i Chelseaja, ali s obzirom na formu u kojoj se nalaze, nije isključeno da Liverpool postane drugi tim sa zlatnim trofejom Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mada, na Anfieldu isključivo žele trofej, pa im je svejedno hoće li on biti zlatni ili ne. No, sa 25 bodova prednosti koju imaju, na Anfieldu ne bi trebalo da se brinu o tituli koju čekaju 30-ak godina.

U međuvremenu Liverpool igra i osminu finala Lige prvaka, a sutra će gostovati Atleticu u prvom od dva susreta prve faze nokaut runde.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjdinVL
Gazijaga se šlagirao kad je pročitao ovu vijest.
7 0
Edo90
Poz momci Evo pisem prvi put Drago mi je da je vidio i Gazija ovo Naravno nemam nista protiv njega Al ako si u vjeri ne moj stalno ljude isprovocirat da psuju I ja sam navijac Arsenala I to mi je drago Nije vazno koji su na tebeli ili sta ce osvojiti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti