Za Liverpool se priprema poseban trofej, do sada ga je dobio samo jedan klub

Redsi su prvaci Evrope i svijeta

Za Liverpool se priprema poseban trofej, do sada ga je dobio samo jedan klub

A. Čaušević

Liverpool je trenutno najbolja ekipa na svijetu. Tim Juergena Kloppa izgleda fantastično što potvrđuju i rezultati u Premiershipu. 

Liverpool je prošle godine osvojio Ligu prvaka, u Kataru su Redsi postali prvaci svijeta, dok i u Premiershipu djeluju neuzaustavljivo i samo je pitanje vremena kada će stići do šampionske titule.

Tim s Anfield Roada u domaćem prvenstvu ima učinak od 25 pobjeda i jednog remija, trenutno je na 76 bodova, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji ima jedan susret manje.

Ako ovako nastave Redsi bi mogli postati prvaci bez poraza zbog čega su organizatori Premiershipa već počeli s izradom posebnog trofeja koji je do sada dobio samo Arsenal.

Topnici su u sezoni 2003/04 dobili nadimak "Nepobjedivi" jer niti jednom nisu poraženi te su na kraju sezone dobili poseban pozlaćeni trofej namijenjen pobjedniku Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trofej je identičnog dizajna kao onaj namjenjen šampionu s tim da su dimenzije manje, ali nema dileme da će biti dobar dodatak u trofejnoj sali Anfielad Roada.

Kloppove do kraja sezone očekuje još nekoliko teških iskušenja, najteže je svakako gostovanje na Etihadu ekipi Manchester Cityja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gaaazziiijjaaaaa
Zlatni trofej za istinske velikane u kolijevci fudbala.
0 1
topnik1980
Gazijaaaaaa hahahahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi