Bilo je pritisaka

Koji klubovi su 'natjerali' UEFA-u da kazni Manchester City?

Edmir Škorić

U petak je UEFA bez imalo milosti odlučila da kazni Manchester City s izbacivanjem iz Lige prvaka naredne dvije godine.

City je kršio pravila vezana za financijski fair play, a UEFA je odlučila da nepravilnostima stane u kraj.

Iako se i ranije dešavalo da pojedini bogati klubovi rade mimo propisa, do sada UEFA nije bila tako stroga, no sada je odlučila da djeluje i engleski prvak je prva ozbiljnija žrtva.

A sada pojedini izvori iz Manchester Cityja tvrde da je ključan u svemu bio Real Madrid, koji se najviše trudio da izgura pravdu, odnosno da na neki način natjera vodstvo UEFA-e da posegne za najoštrijim mjerama kažnjavanja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim Reala, za to se borio i njemački prvak Bayern Minhen, a pored Cityja u strahu od eventualne kazne je i PSG.

Cityju je jedino ostalo da se žali na odluku UEFA-e Sportskim sudu za arbitražu (CAS), nakon čega će i konačno biti poznato hoće li tim Pepa Guardiole igrati u Evropi u naredne dvije sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.