Liverpool želi pokrenuti rasulo u Manchester Cityju: Redsi žele dvije zvijezde Građana!

Bili bi to senzacionalni transferi

Liverpool želi pokrenuti rasulo u Manchester Cityju: Redsi žele dvije zvijezde Građana!

Ovog ljeta bi u Engleskoj mogli vidjeti nekoliko senzacionalnih transfera, a 'kriva' za sve je UEFA koja je zabranila Manchester Cityju da se u naredne dvije godine takmiči u Ligi šampiona. 

Zbog toga bi Građani mogli doživjeti brojne promjene u igračkom kadru i ostati bez nekoliko velikih zvijezda. Englezi prenose kako su u prvom redu za odlazak Sergio Aguero i Raheem Sterling, a ako je vjerovati pisanju Don Balona onda će istim putem krenuti i Kevin De Bruyne te Aymeric Laporte.

Ovaj dvojac bi, prema pisanju pomenutog izvora, mogao na ljeto krenuti u istim pravcu - u Liverpool.

Redsi su navodno zainteresovani da dovedu dvojac iz redova Građana te na taj način pojačaju konkurenciju u svom timu i oslabe konkurenciju u timu koji im je već dvije godine zaredom glavni konkurent u borbi za titulu.

Odlascima De Bruynea i Laportea Građani bi izgubili mnogo i sigurno bi već tada počelo rasulo u igračkom kadru ovog kluba.

Naravno, City još uvijek ima pravo žalbe na odluku UEFA-e, a čak i da ta žalba bude odbijena ne mora značiti da će Građani doživjeti velike promjene u igračkom kadru iako se to pretpostavlja obzirom da one najveće zvijezde vjerovatno neće moći dugo bez Lige prvaka.

Ipak, City je sve njih mnogo zadužio ogromnim plataman u proteklih nekoliko godina i ostaje da s vidi hoće li to igrači znati cijeniti u vrlo teškim trenucima za klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od onih koji sigurno neće napustiti klub, uprkos najavama engleskih medija, je trener Pep Guardiola. On kaže da ostaje i ako Građani ispadnu u četvrtu ligu: 

"Gledajte, ostajem ovdje, bez obzira na sve. Čak i ako nas pošalju u četvrtu ligu, ja ću još uvijek biti ovdje. Ovo je vrijeme da ostanemo ujedinjeni", kazao je Pep jučer. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Lzes kao pas, da igras 4 ligu a da te placaju 20 miliona godisnje, daj ne serendaj na usta...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije