Otišao u Slovačku

Napadač koji je trenirao sa Zrinjskim našao novi klub

Austrijanac Aleksandar Vučenović, koji je prošlog mjeseca trenirao sa Zrinjskim, našao je novi klub.

Vučenović je nakon tri godine provedene u austrijskom prvoligašu St. Poltenu bio zainteresovan da karijeru nastavi u BiH. Priključio se treninzima Zrinjskog s nadom da će potpisati ugovor, ali ono što je pokazao na kraju navodno nije zadovoljilo šefa stručnog štaba Mladena Žižovića.

Utakmica protiv Sutjeske na turniru u Gabeli tako je bila posljednja za Vučenovića u dresu Zrinjskog, međutim njemu na kraju nije trebalo dugo da nađe novi, inostrani, angažman.

Svoju karijeru Vučenović je nastavio u Slovačkoj, tačnije u dresu tamošnjeg prvoligaša Sereda, gdje ga je dočekao mladi reprezentativac BiH Adnan Kanurić.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

"Aleksandru želimo sve najbolje u budućnosti. Uvijek je dobrodošao kao gost na NV Areni", rekli su iz St. Poltena.

Sered inače u slovačkom prvenstvu zauzima 10. poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.