Foto - EPA

Reynu žele Gaučosi, a može igrati i za Portugal

Mlada zvijezda Dortmunda o promjeni reprezentacije: Ne znam ništa o tome!

Midhat Šljivak

Giovanni Reyna debitovao je sinoć za Borussiju iz Dortmunda u Ligi prvaka.

Ovaj 17-godišnji veznjak odmah je i asistirao za gol Erlingu Haalandu, te je tako na pravi način otvorio novo životno poglavlje.

Mladi fudbaler je nakon meča dobio zanimljivo pitanje novinara. Pitali su ga o potencijalnom nastupu za reprezentaciju Argentine, koja ga navodno želi u svojim redovima.

"Ne znam ništa o tome, pa tako ne želim ništa ni komentarisati. Fokusiran sam samo na Sjedinjene Američke Države", poručio je mladi Reyna.

Giovanni je prošao sve omladinske selekcije SAD-a, za koju je igrao i njegov otac Claudio i to čak 112 puta. Ipak, s obzirom na to da je njegov djed Miguel stigao u SAD 1968. godine iz Argentine, on ima pravo da nastupa za Gaučose.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, i Portugal ima pravo da ga zove u svoj nacionalni tim. Giovanni ima pasoš ove zemlje jer mu je majka Portugalka, pa on u budućnosti može birati za koga želi igrati.

Ipak, teško je vjerovati da će se tek tako odreći nastupa za SAD. Njegov otac je legenda fudbala u ovoj zemlji, a i sam Giovanni je igrao za sve omladinske selekcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti