Novo pravilo je omogućilo Haalandu da zauvijek uđe u historiju Ligu prvaka

Nevjerovatni Norvežanin

Novo pravilo je omogućilo Haalandu da zauvijek uđe u historiju Ligu prvaka

A. Čaušević

Erling Haaland je nova svjetska zvijezda. Iako još uvijek nema ni 20 godina Norvežanin ne prestaje terorisati protničke mreže. 

Haaland je sinoć zabio dva gola PSG-u u prvom susretu osmine finala Lige prvaka i tako zauvijek ušao u historiju najelitnijeg klupskog takmičenja. To mu je omogućilo pravilo uvedeno prošle sezone.

UEFA je godinama onemogućavala da jedan fudbaler u sezoni Lige prvaka zaigra za dva različita tima. To pravilo je promijenjeno prošle sezone pa je tako Haalnad u grupnoj fazi igrao za Salzburg, a u nokaut fazi nastupa za Borussiju.

Zahvaljujući tom pravilo norveško čudo od djeteta je postao prvi fudbaler koji je u istoj sezoni Lige prvaka zabio golove za dva različita tima. Dok je igrao za Salzburg protivničke mreže je tresao osam puta, a sinoć je zabio dva gola PSG-u.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 19-godišnjak je do cifre od 10 golova stigao na sedam utakmica i postao je prvi tinejdžer sa dvocifrenim učinkom u jednoj sezoni Lige prvaka. Na 39 utakmica ove sezone računajući sva takmičenja ima 29 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
Ovde se nas tkzv novinar mali zaj... nije u 39 utakmica 29 golova vec suprotno u 29 utakmica 39 golova sledeći put provjeri sta pises A. Čaušević
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi