Otac dobar, sin još bolji: Sinoć je rođena zvijezda, a to nije Haaland
Foto: EPA

Debi iz snova

Otac dobar, sin još bolji: Sinoć je rođena zvijezda, a to nije Haaland

A. Čaušević

Ne dešava se baš često u bilo kojem sportu da sin bude podjednako uspješan kao njegov otac. Claudio Reyna je jedan od najboljih američkih fudbalera ikada, a sinoć se fudbalskom svijetu predstavio njegov sin Giovanni.

Giovanni Reyna je prošao omladinske selekcije New York Ctiyja, a dečko rođen 2002. godine je stigao u Borussiju Dortmund kako bi dodatno napredovao. Svoj kvalitet je pokazao već u omladinskim selekcijama.

U Omladinskoj Ligi prvaka je zabio četiri gola na četiri nastupa, u juniorskom prvenstvu njemačke na 11 susreta je upisao također četiri gola te dodao sedam asistencija zbog čega je tokom januara prekomandovan u prvi tim.

Nakon pet nastupa u Bundesligi sinoć je stigoa i debi u elitnom takmičenju - Ligi prvaka. Lucien Favre ga je u vatru bacio protiv bogatog PSG-a. U igru je ušao u 67. minuti, desetak minuta kasnije je asistirao za pobjedu.

Primio je loptu na centru, poveuako je nekoliko metara i dobacio je do stroja za golove Erlinga Haalanda koji je topovskim udarcem pocijepao mrežu gostiju iz Pariza za velikim trijumf od 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrlo dobar učinak za dečka koji tek treba postati punoljetan. Čini se da je spreman već da preuzme nasljedstvo od svog oca i čak ga nadmaši. Mladi veznjak je postao najmlađi Amerikanac koji je debitovao u Ligi prvaka i uspio asistirati.

Inače, njegov otac Claudio je upisao 112 nastupa za reprezentaciju SAD-a. Dugo je igrao u Evropi. Nastupao je za Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Glasgow Rangers, Sunderland i Manchester City.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi