Umiješala se krovna kuća evropskog fudbala

Ne mogu ni prslaklice: UEFA zabranila koreografiju navijača Eintrachta

Navijači Eintrachta iz Frankfurta i njihovi performansi bilo na gostujućim bilo na domaćem terenu su poznati širom Evrope.

Planirali su navijači Eintrachta poseban spektakl i za sutrašnju utakmicu 1/16 finala Lige Evrope.

Naime, sutra na Commerzbank Arenu stiže austrijski velikan Salzburg.

Planirali su navijači Eintrachta veliku koreografiju u kojoj bi koristili obične prskalice kako ne bi svoj klub doveli u probele korištenjem baklji ili nekih ozbiljnijih pirotehničkih sredstava.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Planovi za pomenutu koreografiju su prijavljeni formalnim putevima gradskim vlastima Frankfurta i odobreni su. Naime, upotreba prskalica ne bi predstavljala kršenje bilo kojeg njemačkog zakona.

Ipak, ubrzo se umiješala UEFA i ipak zabranila prskalice i koreografiju navijača Eintrachta. Krovna kuća evropskog fudbala je zabranila pomenutu koreografiju uz prijetnju da će Eintrahct, ako do iste dođe, narednu utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.