Olmo pogodio, ali Eintracht otišao u četvrtfinale DFB Kupa

Fortuna ubjedljiva protiv Kaiserslauterna

Olmo pogodio, ali Eintracht otišao u četvrtfinale DFB Kupa

U terminu od 18:30h odigrane su dvije utakmice osmine finala DFB kupa, Eintracht Frankfurt - Leipzig i Kaiserslautern - Fortuna Dusseldorf.

Više pažnje je svakako privukao duel Eintrachta i Leipziga, a tim iz Frankfurta je slavio pobjedu rezultatom 3:1 i prošao u četvrtfinala njemačkog Kupa.

Domaći su došli do vodstva u 17. minuti i to sa bijele tačke. Strijelac je bio Andre Silva.

Ispostavilo se da je Silva postavio rezultat (1:0) prvog dijela, da bi Eintracht u 51. minuti povisio prednost na 2:0. Filip Kostić je sjajno istrčao kontru i matirao golmana gostiju.

Uspio je Leipzig smanjiti na 2:1 u 69. minuti preko dojučerašnjeg fudbalera Dinama Danija Olma koji je pogodio na asistenciju Angelina. Bio je ovo prvi gol Olma u dresu Leipziga.

Naokn gola gostiju je bilo prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao sve do sudijske nadoknade kada je Kostić postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačnih 3:1.

Inače, Eintracht je nedavno upisao pobjedu nad Leipzigom na domaćem terenu i u Bundesligi. Bilo je 2:0.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Fortuna je gostovala kod Kaiserslauterna, koji danas igra u trećoj ligi, i upisala pobjedu rezultatom 2:5.

Poveli su gosti iz Dusseldorfa u devetoj minuti preko Ampomaha, da bi domaći do kraja prvog dijela stigli do preokreta. Prvo je u 10. minuti Kuhlwetter poravnao na 1:1, da bi u 39 isti igrač pogodio za 2:1 sa bijele tačke.

Ipak, u nastavku Fortuna preokreće rezultat, postiže četiri gola i stiže do ubjedljive pobjede.

Hannings je u 49. pogodio za 2:2, da bi preokret donio Zimmermann u 65. minuti. U 78. je Hennings pogodio za 2:4, a u 83. Stoger postavio konačnih 2:5.

Tako je i Fortuna stigla do plasmana u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi